Ook in Wallonië kun je een premie krijgen als je een warmtepomp laat plaatsen. Het kan ook zijn dat je gebruik kunt maken van de fiscale aftrek. Met een warmtepomp (in combinatie met vloerverwarming) kun je al gauw een E-peil van E35 behalen. Neem je ook nog een aantal zonnepanelen dan behaal je een E-peil van E30 en wordt je woning gelabeld als een ‘BEN-woning’ (afkorting voor Bijna Energie Neutraal woning). De overheid biedt dan extra kortingen of premies aan.

Bestaande woningen

Wanneer een bestaande woning wordt voorzien van een warmtepomp dan kun je tot €1500 euro terugkrijgen indien het apparaat dient ter ondersteuning van het verwarmingssysteem.

Nieuwbouwwoningen

Als het gaat om een nieuwbouwwoning dan kun je een korting op de onroerende voorheffing krijgen in Wallonië. Het premiebedrag is afhankelijk van het E-peil dat behaalt wordt. Gaat het om een bouwaanvraag van voor 31 augustus 2011 dan krijg je bij een E-peil van E65 een premie van €1500 euro. Voor elk E-punt lager kun je €110 euro krijgen tot een max. van €5000 euro.

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere warmtepomp offertes op.

Warmtepomp specialisten vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van verschillende warmtepomp specialisten in jouw regio. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten.

Bronnen:
Wallonië