Een warmtepomp is uitstekend om je woning te voorzien van warmte tegen een zo laag mogelijk tarief. De opgeslagen warmte (in de zomer) wordt hergebruikt in de winter (en andersom). Deze manier van verwarmen en koelen zorgt voor een enorme energiebesparing en kost het vrijwel geen moeite meer om een woning op temperatuur te houden. Tevens kun je nu in Vlaanderen een premie ontvangen zodat jouw investering nog sneller is terugverdient.

Aandachtspunten

Het is belangrijk om te letten op de volgende punten:

  • De installateur moet in 2018 een certificaat van bekwaamheid in bezit hebben
  • Er zijn technische voorwaarden waar de nieuwe warmtepomp aan moet voldoen
  • Je kunt zowel elektrische als gaswarmtepompen kopen en een premie ontvangen
  • Ontvang ook een eventuele premie van jouw lokale gemeente voor deze investering
    (indien beschikbaar)

Premiebedrag

Je kunt een premie ontvangen door het plaatsen van een warmtepomp. De hoogte van het bedrag wordt berekent aan de hand van de volgende formules:

  • Elektrisch: €270 euro * ((0,87*(Coefficient Of Performance))-2,5)* kW
  • Gas: €270 euro * ((0,87*(Coefficient Of Performance))-1)* kW

Let op dat het totale bedrag niet meer dan €1700 euro zal zijn. Als je een beschermde klant bent dan kun je een opslag van 50% krijgen.

Aanvragen?

Je kunt hier het premie aanvraagformulier van Infrax downloaden. Of hier van Eandis.

Prijzen warmtepomp weten?

Als je een warmtepomp wilt kopen is het verstandig om eerst te gaan vergelijken. Met onze offerte service kun je snel en vrijblijvend in contact komen met lokale specialisten. Vraag daarom vandaag nog gratis warmtepomp offertes op.

Specialisten vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van verschillende warmtepomp specialisten in jouw regio. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten.