Ook in Burnontage zijn warmtepompen erg populair. Dit komt onder andere door de premies die je van de overheid of gemeentes kunt krijgen. Het gebruik van een warmtepomp in jouw woning is erg praktisch omdat je er op een milieuvriendelijke manier energie mee kunt opwekken.

Met deze website willen wij je voorzien van de nodige informatie over deze premieregelingen in België en kunnen je daarnaast in contact brengen met lokale warmtepomp specialisten uit Burnontage die je graag te woord staan. Door gebruik te maken van onze offerte service kun je snel en vrijblijvend meerdere offertes opvragen. Door het vergelijken van het aanbod kun je besparen op de kosten die je moet maken. Ook maken zij de premie aanvraag voor jou in orde.

Warmtepomp kopen in

Als je van plan bent om een warmtepomp te kopen in Burnontage kun je het beste kijken of er een premie is voor deze investering. In 2016 was er een premie warmtepompen, als ook in 2017. Er zullen wel enige wijzigingen doorgevoerd worden. Deze zijn:

  • Premiebedragen anders Vanaf 1 januari 2017 wordt er niet meer dan 40% van de kosten uitgekeerd. Je krijgt niet meer dan dit terug: geothermische warmtepomp €4000 euro, lucht-water warmtepomp €1500 euro, hybride lucht-water warmtepomp €800 euro en lucht-lucht warmtepomp €300 euro.
  • Totaalrenovatiebonus Het is mogelijk om een bonus te ontvangen als je besluit 3 tot 7 energiebesparende maatregelen te nemen binnen 5 jaar tijd. Deze bonus krijg je dus bovenop de andere premies die je zult ontvangen voor het vooral duurzamer maken van jouw woning.
  • Certificaat van bekwaamheid Vanaf 1 juli 2017 is het verplicht dat de installateur een ‘Certificaat van bekwaamheid’ in bezit heeft. Heeft het bedrijf dit niet dan kun je ook geen premie krijgen.
  • Premie verdubbeling De premie wordt verdubbeld als je een bestaande warmtepomp wilt vervangen.

Laat een warmtepomp specialist uit Burnontage je meer vertellen en vraag offertes op.

Vlaanderen en Wallonië

Naast landelijke premies zijn er ook subsidies per gewest. Zo biedt Vlaanderen meerdere mogelijkheden. Ook in Wallonië kun je een premie krijgen als je een warmtepomp kopen wilt.

Met een warmtepomp kun je heel makkelijk een E-peil van E35 behalen. Neem je ook nog een aantal zonnepanelen dan behaal je een E-peil van E30 en wordt je woning in Burnontage gelabeld als een ‘BEN-woning’ (afkorting voor Bijna Energie Neutraal woning). In zo een situatie krijg je nog meer premie. Er zijn regelingen voor particulieren en bedrijven (KMO-ers).

Premiebedrag in 2017

Als je een factuur met een datum in 2017 of 2018 kunt meesturen met jouw aanvraag dan kun je de volgende premiebedragen ontvangen:

  • geothermische warmtepomp – €4000 euro
  • lucht-water warmtepomp – €1500 euro
  • hybride lucht-water warmtepomp – €800 euro
  • lucht-lucht warmtepomp – €300 euro

Let er wel op dat je nooit meer dan 40% van de kosten kunt krijgen. Beschermde klanten in Burnontage krijgen 50% extra. Laat een warmtepomp specialist je een kostenoverzicht met het rendement van een warmtepomp opmaken en vraag gratis meerdere warmtepomp offertes op.

Prijzen met/zonder premie weten?

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van verschillende warmtepomp specialisten uit Burnontage of de omgeving. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op jouw aankoop.