Ook in 2017 zul je een premie voor de aanschaf van een warmtepomp kunnen krijgen als je besluit er een aan te schaffen. Daarnaast kun je gebruik maken van eventuele provinciale en/of gemeentelijke premies. De subsidie die je van de Belgische overheid krijgt loopt via jouw netbeheerder Infrax of Eandis. Het is ook zo dat er een aantal zaken zullen veranderen in 2017 ten opzichte van 2016. Het premiebedrag wat je van de overheid zult krijgen ligt hoger dan het premiebedrag dat in 2016 werd uitgekeerd. Beschermde klanten krijgen altijd een opslag van 50% op het premiebedrag en is ook het limiet 50% hoger.

Wat veranderd er in 2017?

De premieregelingen zullen worden hervormd in 2017 en zullen er een aantal zaken anders zijn. Let op het volgende:

 • Premiebedragen veranderen:
  Per 1 januari 2017 wordt er maximaal 40% van de totale kosten gesubsidieerd. Je krijgt maximaal het volgende terug: geothermische warmtepomp – €4000 euro, lucht-water warmtepomp – €1500 euro, hybride lucht-water warmtepomp – €800 euro en lucht-lucht warmtepomp – €300 euro.
 • Totaalrenovatiebonus:
  Het is mogelijk om een bonus te ontvangen als je besluit 3 tot 7 energiebesparende maatregelen te nemen binnen 5 jaar tijd. Deze bonus wordt dus betaald bovenop de andere premies die je zult ontvangen voor het vooral duurzamer maken van jouw woning.
 • Certificaat nodig:
  Vanaf 1 juli 2017 is het verplicht dat de installateur een certificaat van bekwaamheid in bezit heeft. Let goed op! Laat je jouw nieuwe warmtepomp installeren door een bedrijf die deze certificaat niet heeft? Dan krijg je geen premie!
 • Verdubbeling van premiebedrag:
  Het kan zo zijn dat je in aanmerking komt voor een verdubbeling van de premie indien je een bestaande warmtepomp gaat vervangen voor een moderne.

Premiebedrag in 2017

Als je een eindfactuur in 2017 of 2018 overhandigd tijdens jouw premie aanvraag, dan kun je bovengenoemde bedragen ontvangen. Dit zijn de premiebedragen:

 • geothermische warmtepomp – €4000 euro
 • lucht-water warmtepomp – €1500 euro
 • hybride lucht-water warmtepomp – €800 euro
 • lucht-lucht warmtepomp – €300 euro

Let er wel op dat je nooit meer dan 40% van de totale kosten voor een nieuwe warmtepomp kunt krijgen. Beschermde klanten krijgen een opslag van 50%. Laat eens een adviseur je een gratis kostenoverzicht met het rendement van je nieuwe warmtepomp opmaken en vraag gratis meerdere warmtepomp offertes op.

De prijzen voor 2018 weten?

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van verschillende warmtepomp specialisten in jouw regio. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten.