Afhankelijk van wat er wordt verstaan onder de term ‘boiler’ is het mogelijk om een premie te ontvangen voor diverse energiebesparende producten van de Belgische overheid. Als het gaat om op een milieubewuste manier verwarmen van water dan vallen hier de zonneboiler, verwarmingsketel en condensatieketel ook onder. Voor alle drie deze producten biedt de overheid een vorm van premie aan.

Zonneboiler

Als je in een woning of appartement een zonneboiler laat plaatsen dan kun je een premie krijgen via de netbeheerder. Met een zonneboiler kun je op een milieuvriendelijke manier in een groot deel van het warm water behoefte binnen jouw huishouden voorzien. Het water wordt in principe ‘gratis’ door de zon verwarmd (het systeem is natuurlijk niet gratis) en zodoende kun je veel geld op je stookkosten besparen.

Premie:
> €550 euro per m2 en maximaal 50% van het factuurbedrag (maar ook maximaal €2750 euro per geplaatste installatie)

Verwarmingsketel

In de meeste huishoudens in België wordt het meeste energie verbruikt om de woning te verwarmen. Met een energiezuinige verwarmingsinstallatie kun je veel energie besparen. Renovatiewerken die jouw woning voorzien van centrale verwarming kunnen ook in aanmerking voor een renovatiepremie komen. Deze premie is afhankelijk van jouw inkomenssituatie en de woning waar het om gaat moet minstens 25 jaar oud zijn.

Premie:
> afhankelijk van de verwarmingsketel

Condensatieketel

Alleen als je een ‘beschermde afnemer’ bent kun je voor het plaatsen van een condensatieketel in een bestaande woning of appartement een premie ontvangen. De premie wordt uitgekeerd door de netbeheerders Infrax of Eandis.

Premie:
> €800 euro per condensatieketel op aardgas, propaan of stookolie (2015/2016)

Warmtepomp specialisten vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvend het aanbod van verschillende warmtepomp specialisten in jouw regio. Door te kiezen voor de beste deal kun je besparen op de kosten.